Hot/våld hantering

Nödvändigheten av att kunna hantera hot och våld blev uppenbar för mig i slutet av 80-talet. Jag hade då tränat självförsvar inom Aikido i över tio år, tagit mitt svarta bälte och börjat instruera i en förening. Jag hade inte haft en tanke på att komma ut i personalgrupper med utbildning på temat hot och våld, men så kom den enorma förändringen inom psykiatrin, genom psykiatrireformen. Flera av de stora mentalsjukhusen stängdes vilket ledde till stor turbulens under en tid runt om i Sverige. På flera institutioner ökade anmälningarna om hot och våld.
Jag blev då tillfrågad om att hålla en utbildning inom psykiatrin i Västmanland som jag tackade ja till. Sedan har mina kurser efterfrågats inom omsorgen, äldreomsorgen, kyrkan, av fritidsledare, inom skolan mm.
Problemet med hot och våld visade sig finnas överallt. På många arbetsplatser har man svårt att hantera detta och hitta en rimlig nivå för att på bästa sätt hantera fenomenet. Ofta prioriteras frågan bort.

Mitt arbete med hot och våld har med åren växt. Det har resulterat i hundratals utbildningar, föreläsningar och uppföljningar.

Läs mer om trygghet

Läs mer om beredskap

Läs mer om självskydd

Läs mer om hälsa

Läs mer om kursprogram hot/våld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.